Yarı Sert Hibrit Lens- Lensevi.com

Yarı Sert Hibrit Lens

Yarı Sert Hibrit Lens

Yapı olarak ortası gaz geçiren sert, kenarları yumuşak materyalden üretilen lenslerdir. Lensin orta kısmı konik yapıda olduğu için bu kısma gözyaşı doldurarak korneanın merkezine dokunmamasını ve baskı yapmamasını sağlar. Yeni teknoloji sayesinde geliştirilmiş hibrid lensler yüksek oksijen geçirgenliğine sahiptir. Her 6 ayda bir değiştirilmesi önerilir. Yarı sert lensler diğer sert lenslere göre daha konforludur. Kenar yumuşaklığı sayesinde daha az batma ve yanma hissi oluştururlar. Sitemizde bulunan yarı sert hibrit lens markası Airflex hiybrid lenstir. AirFlex hibrit lensler mükemmel görüş için yüksek Dk RGP malzemeden yapılmış bir merkezi bölge, kolay yerleştirme ve rahatlık için Silikon Hidrojel malzemeden yapılmış yumuşak bir çevre etek içeren yeni nesil hibrit kontakt lenslerdir. Konjonktür ile mükemmel bir şekilde hizalanmalıdır. Uygulama protokolü, normal veya düzensiz kornealara uyup uymadığınıza bağlıdır. Standart lens çapı (IZIT) hem düzenli hem de düzensiz kornealar için her zaman 14,90 mm'dir. RGP parçasının standart çapı düzensiz kornealı (örn. Keratokonus) (İZIRGP) 8,50 mm'dir. Normal kornealı RGP kısmının (İZİRGP) standart çapı 10,00 mm'dir.  Kornea astarı 4,00 dpt veya dahili astigmatizm 0,75 dpt için torik bir tasarım önerilir. Baz eğriyi (RO) ve lens gücünü belirleme Yeni nesil silikon hibrid lensler silikon hidrojel yumuşak etek sayesinde büyük rahatlık yüksek oksijen geçirgenliği seviyesi (Dk 100), yüksek çözünürlüklü asferik tasarım sayesinde küresel aberasyonun kontrolü, sert bir lensin görme keskinliği, zor kornealarda bile basit yerleştirme protokolü hem günlük hem de ara sıra sağlayan esnek bir aşınma programı giyinmek.


Lensi belirlemede en önemli kriter hastalığın evresidir yani kornea kalınlığı ve keratometrik refraktif değerlerin ne olduğudur. Hastalığın evresi ve görme oranı konusunda bilgi verilir. Keratokonus hastalarında 4 farklı tipte lens kullanılmaktadır.
1. Gaz geçirgen keratokonus lensleri (piyasada ROSE K,ORBİFLEX,CONFLEX gibi isimlerle satılırlar)
Kontakt lens kullanıcıları tarafından gaz geçirgen lenslerde sert lens olarak algılanmaktadır. Çünkü dokunulduğunda sert bir yapıdadır. Önceki yıllara oranla lens malzemesi ve üretim teknolojisinde yaşanan gelişmeler ile gaz geçirgen lensler oksijeni mükemmel bir şekilde korneaya geçirebilselerde, kullanım zorluğu ve düşme tehlikesinin önüne geçilememe gibi riskleri vardır. Gaz geçirgen lens ile spor yapabilmek önemli zorluklardan biridir. Gaz geçirgen lensler keratokonusun neden olduğu düzensiz kornea yüzeyini maskeleyerek düzgün bir yüzey oluştururlar ve bu etkileri ile evre 2 ve evre 3 keratokonusta hastaların görme seviyelerini arttırırlar. Hastanın korneasındaki en sivri noktanın yerleşimine göre farklı çaplarda lensler uygulanmaktadır

2. Yumuşak keratokonus lensleri (piyasada KERASOFT ve TORİS K gibi isimlerle satılırlar)
Yumuşak keratokonus lensi teknolojisinde bulunan mükemmel ıslanılabilirlik ve nem tutma kapasitesi uzun süren konforlu bir lens kullanımı sunar.Yumuşak keratokonus lensleri kornea üzerinde daha az sürtünmeye neden olduğu için sık yaşanan göz tahrişleri bu lensler için geçerli değildir. Kornea için gerekli oksijen iletimi ve nemlilik yeteri kadar sağlandığı için gün boyu konforlu kullanılabiliyor olması avantajıdır. Ancak hastalığın ileri evrelerinde görüntü kalitesi açısından yetersiz kalabilirler. Yumuşak oldukları için kullanımları rahattır, fakat 3 ayda bir değiştirilmeleri gerektiği için yıllık maliyetleri gaz geçirgen lenslerden yüksektir

3. Hibrid keratokonus lensleri (etrafı yumuşak ortası sert lensdir piyasada CLEARKONE ve EYEBRİD,AİRCONE,AİRFLEX isimleri ile satılmaktadır.)

Keratokonus göz hastalığında hibrid kontakt lensler 2000 li yılların başından itibaren kullanılmaya başlandı. Hibrid lens iki farklı lens malzemesinin aynı geometrik düzende bir lens tasarımında buluşmasıdır. Hibrid lens orta yüzeyde gaz geçirgen sert lens malzemesi, kenarlarda silikon veya polyhema yumuşak lens malzemesi kullanılarak üretilen keratokonus lensi tipidir.Gaz geçirgen sert lenslere oranla daha rahat bir kullanım imkanı olması düşünülsede kornea üzerinde ortadan gaz geçirgenliği (oksijen aktarımı) ile yumuşak kısım oksijen iletimi aynı seviyede gerçekleşmemesi nedeni ile sorunlar ortaya çıkabilir. Kornea ihtiyacı olan oksijeni lens yüzeyinden elde edebilir fakat geriye kalan nemlilik sorunu bu lenslerde giderilememiştir. Aynı lens tasarımında iki farklı malzeme kullanımının sorun yaratabilir.. Hibrid keratokonus lensi kullanımında hastaların suni göz yaşı damlası kullanma ihtiyacı bu tezi desteklemektedir.

4. Skleral keratokonus lensleri (TURKİYEDE PİYASADA MİSA İSMİYLE BULUNMAKTADIR)

Oksijen geçirgenliği çok yüksek olan skleral lensler, büyük oldukları için gözde çok az hareket ederler, bu nedenle konforları çok yüksektir, yumuşak veya hibrid lensler kadar rahat kullanımları vardır. Materyalleri yumuşak olmadığı için yırtılmazlar ve kısa sürelerde değiştirilmezler, yıllık maliyetleri uygundur. Bu lensler kişiye özel üretilen lenslerdir. Mevcut lens materyaline doktorunuzun yaptığı ölçüm değerleri girilir ve fabrika sıranız geldiğinde sizin adınıza üretim yapar ve türkiyeye yollar. Bu süre yaklaşık 2 ay sürebilir.

Hibrit Kontakt Lenslere Kim İhtiyacı Var?

Hibrit kişiler herkes için değildir. Bazı insanlar hibrid lens tasarımından yararlanabilir. Aşağıdaki listeyi okuyun ve hibrid kontakt lensler için aday olup olmadığını belirleyin.

-          Daha net, vizyon düzeltmesi istiyor musunuz? Düzenli yumuşak kontakt lenslerle düzeltilmiş görüşünüzden memnun değil misiniz?

-          Yüksek miktarda astigmatizmi var mı?

-          Yüksek miktarda astigmatizmanız varsa, bifokal kontakt lens takmak ister misiniz?

-          Keratokonustan muzdarip misiniz?

-          Kornea travması veya kornea nakli yaptınız ve kornea distorsiyonu geçirdiniz mi?

-          Refraktif cerrahi geçirdiniz mi ve sonuçtan memnun değil misiniz?

Yukarıda bahsedilen sorunlardan bazılarının kimi kornea düzensizliği veya distorsiyonu vardır. Çoğu zaman bu sorun gözlüklerle düzeltilemez ve doktorlar düzenli bir katı gaz geçirgen kontakt lens takmaya çalışacaklardır. Sert bir lens daha iyi görüş sağlar, çünkü kornea bozulmalarını maskeler ve ışığı odaklamak için yeni bir pürüzsüz optik yüzeyi taklit eder. Yumuşak bir kontakt lens yumuşak olduğundan, astigmatizma veya distorsiyon genellikle lensin sağ tarafına doğru parlar çünkü yumuşak lens korneanın üzerini örter. Sert gaz geçirgen bir lens sert olduğundan, tüm insanlar için rahat değildir. Bazı insanlar, göz doktorlarının lensi kornea ve göz bebeği üzerinde düzgün bir şekilde merkeze almasının zor olduğu kadar distorsiyona sahiptir. Melez kontakt lens tasarımıyla, sert lensin keskin optiği, merkezi sert lensle sağlanır. Sert lens, korneada tokluk yapar, bu nedenle ona sürtünmeyerek rahatsızlığa neden olur. Yumuşak etek, yanlış lensi yanlış yerleşime karşı korur.

 

Herkes Hibrid Lensler Takabilir mi?

Düzenli bir yumuşak kontakt lens takabilirseniz, muhtemelen bir hibrid lens takabilirsiniz. Bununla birlikte, yukarıda belirtilen koşullardan birine sahip olmadığınız sürece, fazla bir fayda görmeyebilirsiniz. Hibrit lens takan hastalar, görüşlerinin yumuşak bir mercekle düzeltildiklerinden çok daha keskin olduğunu belirtiyorlar. Bazen, hibrit bir lens çalışmaz. Bu bazen bir kişinin kornea astigmatizması yerine lentiküler astigmatizmi olduğu zaman ortaya çıkar. Hibrit lensin sizin için çalışıp çalışmadığını belirlemek için doktorunuz birkaç test yapacaktır.

Bazı insanlar hibrid lenslerin bakım ve temizlik için daha fazla zaman gerektirdiğini varsayarlar. Çoğu hibrit lensler, normal yumuşak kontakt lensler olarak bakımı kadar kolaydır. Bazen aynı tipte çözümler kullanılabilir. Bununla birlikte, özellikle dikkat etmeniz gereken bir öğe, lensin merkez kısmıdır. Orta kısım sert olduğundan, merceği sürtünürken veya temizlerken çok fazla basınç uygulandığında kırılabilir.